Au trecut și de matematică

Sharing is caring!

Astazi, elevii de clasa a VIII-a , au trecut iar prin emotiile examenului: Evaluarea Națională la matematică. Proba de astazi a fost cea de-a doua din cadrul examenului pentru admiterea la liceu. Elevii au intrat în sala de examen de la ora 8:30 și au avut 2 ore la dispoziție ca să rezolve subiectele.

Miercuri 13 se pare ca a fost o zi cu noroc pentru toti cei care s-au pregatit in anii de gimnaziu pentru primul examen important din viata lor. Varianta a avut trei subiecte mari care au cuprins atât exerciţii de algebră cât şi probleme de geometrie în spaţiu iar profesorii de matematica au spus ca subiectele au fost ceva mai usoare decat anul trecut. Copiii au fost si ei multumiti de subiecte.

Gimnaziul inseamna multa munca iar matematica e cea mai grea , in opinia elevilor care au trecut prin focurile evaluarii nationale. Tot de la ei, cei care trec acum in clasa a VIII a, au primit un pont despre pregatirea unei astfel de provocari.

In judetul Iasi, prezenta a fost astazi, la matematica, de 98,38 procente iar examenul s-a desfasurat in conditii bune, fara niciun incident. Rezultatele parțiale de la Evaluare Națională vor fi afișate pe 19 iunie, iar cele finale, pe 23. Notele de la Limba Română și Matematică vor conta în proporție de 80% pentru media finală de admitere. Între 29 iunie și 4 iulie, elevii vor completa opțiunile pentru admiterea în liceu. Ca și în anii precedenți, elevii care susțin Evaluarea Națională vor fi supravegheați audio-video. Vor fi înregistrate astfel chiar și convorbirile între supraveghetori.

shares