Au scăzut internările copiilor infectați cu Covid

copil testare covid

Incidenta Covid la nivelul judetului Iasi este in scadere. Infectarile cu Covid randul copiilor se afla in faza de platou, sustin medicii. La Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi, 10 pacienti sunt internati cu forme medii de boala.

Cazurile de infectari in randul copiilor a scazut iar la Spitalul de Copii, 10 pacienți sunt internați cu Covid 19. Vârstele acestora sunt între o lună și 17 ani. 

“Momentan în zona roșie cu ATI Covid avem 2 pacienți internați. Pe zona roșie non-ATI sunt 8 pacienți, se menține același trend, platou, 8-10 pacienți. Până în acest moment nu avem nici un caz pozitiv de gripă. Adresabilitatea rămâne constantă.”, a declarat Alina Belu, manager Spital de Copii Iasi

Un nou-născut pozitiv Covid a fost transferat in aceasta dimineata de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Copiii intenați la ATI au patologii chirurgicale.

“Pe sectorul ATI  Covid sunt internați 2 pacienți chirurgicali. În această dimineață s-a transferat un nou-născut pozitiv, în a șaptea zi de boală, care pare să aibă un prognostic relativ bun, cu o formă moderată. Ceilalți doi pacienți chirurgicali sunt manageriați momentan în Terapie Intensivă, dar necesită manevre și gesturi chirurgicale care impun internarea, unul dintre ei este cu o evoluție post operatorie foarte bună și cel mai probabil va merge acasă.”, a transmis Lavinia Ionescu, coordonator ATI Covid Sf. Maria Iasi

De la jumătatea lunii august până acum, la Spitalul „Sf Maria” din Iaşi au fost internaţi zeci de copii în terapie intensivă.