Au reaparut campaniile de phishing care vizează compromiterea conturilor de socialmedia

Au reaparut campaniile de phishing care vizează compromiterea conturilor de socialmedia. Aceste scheme sunt simple și se răspândesc prin mesaje private.

Au reaparut campaniile de phishing care vizează compromiterea conturilor de socialmedia

Atacatorii încearcă să obțină acces la cât mai multe conturi, printr-o metodă relativ simplă. Spre exemplu, compromit un cont de Facebook al unui utilizator și apoi încearcă același lucru cu alte conturi, transmițând mesaje ca cele din imagini către prietenii sau urmăritorii contului deja compromis.

CITESTE SI: Campanie agresiva de phishing pentru compromiterea paginilor de Facebok

Utilizatorilor li se sugerează să dezvăluie un cod (venit pe sms sau prin mail) care ar ‘ajuta’ în configurarea contului de Facebook pe un alt dispozitiv. Codul primit de dvs. pe mail sau prin SMS reprezintă de fapt codul de recuperare al contului dvs. de social media, cod pe care ei îl pot folosi în procesul de schimbare a parolei.

Fără o analiză atentă a cerințelor mesajului și fără o verificare suplimentară, pe un canal de comunicare alternativ, că în spatele mesajului este un expeditor legitim, aceste campanii pot părea convingătoare. Chiar dacă primiți mesaje de la prieteni, în cazul în care vi se cer date sau bani, verificați întotdeauna că în spatele mesajului este prietenul sau cunoștința dvs. Puteți să apelați persoana respectivă pentru a vă confirma dacă el a scris acel mesaj.

Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționați pripit în mediul online, să vă acordați un răgaz pentru a analiza contextul. fără a cădea pradă emoțiilor și să citiți cu mare atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primiți.

Dacă aveți suspiciuni cu privire la un mesaj, nu răspundeți și nu faceți clic pe un eventual link! Raportați astfel de tentative rețelei sociale și DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro). Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *