Au murit în accident, ambii erau băuți

accident-rutier-in-braila-312244

Vinerea trecuta pe şoseaua de centură au murit doi oameni. Tragedia cumplita a fost provocată de alcool. Şoferul autoturismului Skoda, Cristinel Stoica, de 44 de ani, s-a dovedit a fi un şofer ucigaş: era beat criţă. Rezultatul necropsiei a relevat că Stoica avea o alcoolemie de 2,2 mg/l alcool pur în sânge, alcoolemie uriaşă care explică „curajul“ şoferului de a face o depăşire pe linie continuă şi cu viteză foarte mare.

În accidentul de la Valea Ursului a murit şi o şoferiţă tânără care s-a trezit pe sensul de mers cu autoutilitara care evitase impactul cu şoferul băut. Seful de la Rutiera crede ca accidentul ar fi putut avea mult mai multi morti pentru ca masinile au fost distruse aproape in intregime.

Soferul vinovat nu mai avea nici un control asupra masinii la o alcoolemie de 2,2 mg/l alcool pur in sange. Din pacate, nici Diana Maria Dughie, de 31 de ani, nu a mai ajuns acasă la copilul său în vârstă de cinci ani. Aceasta mergea spre casă după ce fusese la Metro și se pare că și ea se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de 0,40 mg/alcool pur în sânge. Politistii rutieri desfasoara constant campanii in care soferii se intalnesc cu oameni care au primit condamnari pentru ca au condus sub influenta alcoolului dar se pare ca aceasta abordare nu ii ajuta pe conducatorii auto sa inteleaga riscurile majore ale alcoolului la volan.

Accidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 19.30, atunci când Cristinel Stoica, aflându-se la volanul autoturismului Skoda şi îndreptându-se dinspre Valea Ursului către Ciurea, a încercat să depăşească un Audi care circula în aceeaşi direcţie, la volanul căruia se afla tânăra Diana Maria Dughie. Manevra de depăşire nu a avut succes: şoferul Skodei a încercat să evite o autoutilitară Renault care care venea din sens opus, şi a lovit un cap de pod. De asemena, şoferul autoutilitarei a tras stânga de volan ca să evite Skoda şi ar fi pătruns pe contrasens unde a fost lovit frontal de Audi-ul condus de Diana Maria Dughie. Şoferiţa din Audi şi cel din Skoda au murit în câteva minute, iar cel din autoutilitara Renault a scăpat miraculos cu câteva leziuni la picioare.