Au început pregătirile pentru masa de Crăciun și Revelion

WhatsApp Image 2022-12-16 at 14.18.01

Chiar daca mai sunt cateva saptamani pana la sarbatori, bucatarii lucreaza la foc continuu pentru ca produsele traditionale sa fie gata. Cele mai apreciate sunt platourile cu afumaturi motiv pentru care pregatirile sunt in toi. Comenzile au fost plasate inca de acum doua luni si produsele vor ajunge pe mesele romanilor din tara si din strainatate.

De Craciun si Revelion, ieșenii vor pune pe masa produse traditionale romanesti. Chiar daca anul acesta preturile sunt ceva mai mari, cumparatorii vor ca meniul de sarbatori sa fie cu produse naturale. Bucatarul Florin Vechiu pregateste in aceata perioada afumaturile. Are comenzi din tara si din strainatate de ani de zile in aceasta perioada pentru ca foloseste doar ingrediente naturale.

Florin Vechiu, bucătar: „Pentru sarbatorile de iarna vom avea toata gama de produse traditionale de la carne de pui, porc,vita, berbec, oaie. La afumarea produselor noi folosim doar lemn de cireș. Sunt retete traditionale lasate din stramosi, doar dorul de a face ceva te impinge la a face un bussines familial”.

Produsele traditionale au preturi care ajung pana la 70 de lei per kilogram.

Florin Vechiu, bucătar: „Toba, cighir, lebar, caltabosul avem toata gama de afumatura carnati, pastrama din ceafa, cotlet, muschi montana. Este o bucurie masa de Craciun unde se aduna familia, masa sa fie plina, din belsug, unde uitam ce se s-a intamplat in anul curent si cu ganduri bune pentru noul an”.