Au început pregătirile pentru Hangariada, festivalul de arta, muzica și zbor

thumbnail (1)

Între 27 si 29 mai 2022, Asociația Blueberry și Barbă Lată Events, cu sprijinul Aeroclubului „Alexandru Matei”, organizează la Iași festivalul Hangariada, singurul eveniment din țară care combină, timp de trei zile, show-urile aviatice, artă și muzică.

După o pauză de doi ani, cauzată de situația pandemică, Hangariada, unul dintre cele mai iubite festivaluri din zona Moldovei, revine și aduce noutăți. Se întâmplă cu toate măsurile de siguranță și reglementările în vigoare, dar mai ales cu tot dorul purtat în suflet în toată această perioadă de hangarieni.

„La ediția anterioară au participat aproape 22.000 de oameni, atât ieșeni, cât și turiști din întreaga tara, veniți fie să se bucure de festival, fie să profite de ocazia de a sari cu parașuta. Pentru ediția aceasta, am răspuns și mai atent nevoilor publicului și am adus diversitate în ceea ce priveste activitatile, rămânând totodata concentrați pe „artă și zbor”, esența festivalului, la care se adaugă și concertele live de pe aerodrom.”, spune Adrian Narcis Macovei, co-organizator Hangariada.

Timp de trei zile de mai, festivalierii prezenți la Hangariada vor avea parte de show-uri aviatice, zboruri cu planorul, salturi cu parașuta, concerte cu muzică live de la artiști locali și naționali, expoziții și instalații de artă, cel mai mare parc de joacă pentru copii din zona Moldovei, zone de relaxare, zone de mâncare și băutură, artizani și multe alte surprize, pe care organizatorii le vor dezvalui pe parcurs.

Hangariada este un festival de artă, muzică și zbor, organizat în fiecare an la Iași, cu sprijinul și găzduirea Aeroclubului României. Ediția de anul acesta va impune, pe lângă măsurile de siguranță, și achiziționarea unui bilet, care oferă acces la activitățile din interiorul festivalului.

„Zborul este cel care mă face să mă simt liber, să visez, să văd totul din altă perspectivă. Și atunci, de ce să nu combinăm zborul cu muzica și cu arta și să creăm trei zile în care să ne bucuram de tot ce e în jurul nostru, alături de prieteni, familie, oameni faini? Hangariada înseamnă trei zile de relaxare, în aer liber, trei zile în care oamenii cu suflet liber își întind aripile și găsesc împreuna echilibrul între artă, muzică și zbor”, declara Teofil Bozbiciu, co-organizator Hangariada.