Au început lucrările la tronsonul Iași – Dancu

Astazi au fost demarate lucrarile de reabilitare a caii de rulare a tramvaielor de pe traseul Tatarasi – Dancu.

Primarul a declarat ca lucrarile vor fi finalizate mai repede, in 18 luni. Valoarea lucrarilor se ridica la 104 milioane de lei.

Proiectul vizeaza inlocuirea sinelor de tramvai, largirea soselei care face legatura intre Iasi si Dancu si amenajarea trotuarelor. In proiect este prevazuta achizitionarea a patru tramvaie noi.

Este un proiect care are implicații de mediu, pentru că se referă la transport electric, vorbim despre tramvaie. Astăzi dăm startul acestui proiect, un proiect de 104 milioane de lei. De astăzi, se demontează, vom aduce tramvaie noi, mutăm stâlpii, asfaltăm, facem trotoare si spune noi este si o gură de oxigen pentru locuitorii din Holboca. Normal, prin contract, lucrările ar trebui să dureze 27 de luni, mie mi s-a părut enorm, am fost siderat când am văzut ce termen lung. Am discutat cu constructorul și nu vom depăși 18 luni, am micșorat termenul cu 10 luni si asta se va face pe grafic, nu pe discutii, a declarat Mihai Chirica.

Acesta a mai completat: ”Se vor cumpara si tramvaie sunt 4 unitati de transport modern, costa cam 2 milioane de euro fiecare tramvai in parte. Asta inseamna ca 8 milioane de euro se vor duce doar pe tramvaie si vor circula doar aici. Suntem obligati prin proiect sa le punem doar pe linia care deserveste Dancu”