Au început lucrările la spitalul social care va fi ridicat din donații de către părintele Dan Damaschin. Costurile se ridică la 2,6 milioane de euro

62321995

Mamele fără venituri și copiii lor vor beneficia de tratament şi analize gratuite, într-un spital din Iași, amenajat și dotat prin asociația părintelui Dan Damaschin.

Este o investiție uriașă, de aproximativ 2,6 milioane de euro, sumă strânsă din donații. Tot printr-o donație a fost obținută și clădirea, care va fi renovată. Mulți copii rămân orfani după ce mamele mor din cauza unor boli grave, descoperite prea târziu.
Așa cum a fost Veronica, o femeie de 35 de ani, cu cinci copii. Centrul de tratament va purta numele ei.

Lucrările pentru amenajarea centrului medico-social Veronica, ridicat de Asociația „Glasul Vieții”, încep luni. Timp de un an, preotul Dan Damaschin a făcut demersuri pentru a schimba destinaţia clădirii primite ca donaţie din hotel, în spital. Aici se vor putea trata mamele fără asigurări medicale, în lipsa unor venituri, dar și cei mici.

În prezent, preotul Dan Damaschin are grijă, prin asociația pe care a fondat-o, de mai bine de 3.000 de mame nevoiașe și de cei 10.000 de copii ai lor.

În clădirea cu patru etaje vor funcționa laboratoare medicale și 24 de cabinete, pentru toate specialitățile, o farmacie, dar și compartiment de imagistică, dotat cu aparat de radiologie, RMN și computer tomograf de ultimă generație.

Printre medicii care vor lucra aici se află și un tânăr rezident, absolvent al Universităţii de Medicină din Iași.

Aparatura din spital costă aproximativ două milioane de euro. Încă 600 de mii de euro sunt necesare pentru reamenajarea clădirii.

Potrivit proiectului, după consultații, toți pacienții vor avea acces gratuit și la medicamente. Iar înainte de a pleca acasă, vor primi și o masă caldă în spital.