Au început lucrările de îndepărtare a resturilor podului prăbușit de la Luțca, jud. Neamț

Au început lucrările de îndepărtare a resturilor podului prăbușit de la Luțca și curățarea albiei râului Siret, în județul Neamț.

Concomitent cu aceste lucrări, Consiliului Județean Neamț a inițiat procedura pentru expertiza tehnică, urmată de celelalte etape, pentru construcția noului pod peste Siret, după cum a declarat președintele instituției, Ion Asaftei.

Dezafectarea vechiului pod ar putea fi încheiată în maximum 3 luni, pentru a putea începe construcția propriu-zisă a podului nou, a precizat Ion Asaftei.

Reamintim că podul de la Luțca s-a prăbușit în iunie anul trecut, în urma unui accident tehnic, la câteva luni după ce a fost reabilitat cu bani prin PNDL.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. El a fugit în Italia cu puțin timp înainte de sentință.

Pe 26 octombrie va fi judecat recursul în casație promovat atât de DNA Brașov, cât și de Ionel Arsene împotriva sentinței prin care a fost condamnat definitiv la închisoare pentru corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *