Au inceput inscrierile la USAMV

Sharing is caring!

A inceput admiterea la Univesitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Iasi. Toti cei care doresc sa urmeze cursurile celor 4 facultati din cadrul universitatii, se pot inscrie online, cat si la universitate. Studentii nu vor mai plati anul acesta taxa de admitere.

“De fapt admiterea a inceput de saptamana trecuta, pe data de 6, pentru candidatii care doresc sa se inscrie la master, iar de astazi, am demarat admiterea pentru programele de licenta. Este bine, suntem optimisti, la noi admiterea se face in acest an, atat online si am rugat pe cat se poate sa aleaga mai ales aceasta varianta din motive lesne de ineles, dar se face si inscrierea la Universitate. Respectand toate masurile de distantare impuse de situatia pandemiei.”, a declarat Prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactica.

USAMV deruleaza deja de o saptamana inscrierea la master, iar pentru absolventii de liceu s-au pregatit 955 de locuri la cele patru facultati.

“In acest an pentru licenta Universitatea a scos la concurs un numar de 650 de locuri bugetate. Locuri care sunt adresate celor care doresc sa se inscrie la Facultatea de Agricultura cu cele 7 programe de licenta, respectiv la Horticultura unde avem 4 programe de licenta, la Zootehnie cu 4 programe de licenta si Medicina Veterinara unde avem un singur program de licenta. La Medicina Veterinara deja am demarat admiterea pentru filiera care studiaza in limba engleza. Studenti candidati din afara spatiului Uniunii Europene, care doresc sa faca medicina veterinara in universitatea noastra. Si deja pana astazi avem 32 de canditati inscrisi online, avand in vedere distanta si aflati in imposibilitatea de a circula cat de cat fluent.”

La toate specializarile admiterea se face pe baza notelor obtinute la probele de bacalaureat fiind eliminata taxa de admitere.

“La master cei mai multi au preferat sa vina la scoala, probabil ca si lor le este dor de scoala. Cu toate masurile pe care le-am amintit, am facut admitere la scoala. Cam o treime din candidatii de la master au optat online, restul au optat pentru a se inscrie la sediul universitatii.”, a declarat Prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactica.

Si in aceasta perioada, cei mai multi tineri au preferat sa vina sa se inscrie la universitate. Pentru ei, masca si manusile nu sunt o piedica in a deveni studenti ai USAMV Iasi.

shares