Au inceput înscrierile la prima universitate din țară

Absolventii de liceu din judetul Iasi au intrat in „lupta” pentru un loc la facultate. Astazi a inceput admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Desi dosarele se pot depune si online, sunt multi care au dorit sa vina fizic la universitate.

Anul acesta, admiterea la Universitatea Cuza din Iasi se poate face atat fizic cat si online. Cei mai entuziasmati au decis insa sa vina personal la universitate pentru a intra mai repede in spiritul studentesc.

Miruna Irimia – viitor student

„Perioada bacului a fost una destul de stresanta. Am intampinat cateva probleme dar am reusit sa invat. Oricum am invatat si pe perioada liceului. Deci nu mi-a fost extraordinar de greu. Si am ales Facultatea asta pentru ca imi ofera foarte multe oportunitati si imi doresc sa ma dezvolt pe toate planurile si cred ca aceasta este cea mai buna pentru mine.

R: Facultatea de Filosofie, pe ce domeniu?

A: Pe resurse umane.

R: Mai ai si o alta optiune?

A: As vrea sa incerc si pe Asistenta Sociala dar si la Facultatea de Litere pe Jurnalism si stiinte ale comunicarii, mi-ar placea. Mi se pare un domeniu foarte interesant.” 

Si studenti care au fost candva boboci au sarit in sprijinul viitorilor colegi pentru a-i ajuta in procesul de admitere.

Petra Scarlat – voluntar

„Sunt din toamna in anul II la Comunicare si Relatii Publice si am decis sa ajut bobocii pentru ca eu una m-am inscris online si am vrut sa vad despre ce este vorba. Am vrut sa vad daca ii pot ajuta cumva si dupa cum vedeti chiar reusim sa ii ajutam, sa treaca prin acest proces ca sa nu mai fie atat de stresant pentru ei.”

prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector Universitatea „Alexandru I. Cuza”

„Universitatea „Alexandru Iona Cuza” din Iasi are 15 facultati, 219 specializări, 14 scoli doctorale si 24 de directii de cercetare. Anul acesta sunt sacoase la concurs 13 mii de locuri, atat la buget cat si la taxa,  la licenta, master si doctorat. Cu 450 mai multe decat anul trecut. Pentru ca anul trecut am avut un numar record de candidati. S-au ocupat toate locurile. Intre timp, sigur am ramas in incapacitatea de scolarizare, dar am autorizat specializari noi. Ca de exemplu Teologia Ortodoxă la Chișinău, Chimia alimentara, Fizica alimentara, Geo și teledetecție la filiale.”

Inscrierile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se încheie pe 15 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *