Au început alegerile pentru șefia USR PLUS. Un candidat acuza fraude majore la Iasi

barna si ciolos

Senatorul de Brașov Irineu Darău consideră că alegerile interne USRPLUS sunt viciate, din incompetență sau din lipsa voinței de a asigura un tratament echitabil tuturor candidaților și de a gestiona corect masa alegătorilor din partid.

Irineu Darău, senator USRPLUS, candidat la președinția partidului: „Trag de mult un semnal de alarmă privind managementul partidului și organizarea votului, iar realitatea arată că demersul meu este fundamentat. Numărul persoanelor care nu ar fi trebuit, conform regulamentului, să poată vota, dar care nu au avut nicio piedică în a vota, este de ordinul miilor – și nu vorbim despre puține mii. Este pe deplin responsabilitatea conducerii actuale. Semnalele noastre ne arată că doar în Iași, de exemplu, vorbim de peste 1.000 de persoane fără drept de vot, care deși nu au avut drept de vot au votat la alegerile interne. De asemenea, primim semnale de la alți oameni din toată țara. Întreaga organizare denotă fie incompetență, aspect suficient de grav în sine, fie lipsa voinței de a avea un cadru electoral corect, lucru mult mai grav, ceea ce trece în sfera aspectelor sancționabile legal”.

Condițiile necesare pentru ca un membru USRPLUS să fie eligibil pentru participarea la procesul electoral includ plata cotizației de membru la nivelul lunii aprilie 2021 și starea de membru activ, nu suspendat. Conducerea partidului, Secretariatul General și Comisia Electorală au responsabilitatea și datoria morală de a asigura un proces electoral corect.

Irineu Darău, senator USRPLUS, candidat la președinția partidului: „Vorbim despre alegeri libere, cu un electorat foarte ușor cuantificabil. Trebuie doar o verificare a statutului și a regulamentelor, o gestiune corectă a bazelor de date cu membrii partidului și o contabilitate de încredere, în cele din urmă. Nu glumim cu un proces care ne determină următorii ani ca formațiune politică și nimeni nu trebuie să își permită fraudarea acestor alegeri. Lucrurile au nevoie de clarificări urgente, iar alegerile trebuie să se desfășoare doar cu garanția corectitudinii procesului electoral. Orice vot exprimat în ciuda inexistenței dreptului la vot poate duce la compromiterea și legitimitatea întregului proces.”

Biroul Național USRPLUS admite incorectitudinea procesului electoral și a decis reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a Președintelui USRPLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10:00.  Votul însă trebuie reluat doar când Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală pot garanta că registrul electoral este complet și corect.

Alegerile actuale din partid au impact pentru următorii ani, iar procesul electoral merită echitate, USRPLUS merită democrație reală, iar membrii votanți merită acces corect la vot.