Au fost sfințite trei clopote ale bisericii Parohiei Beldiman

242394130_888846435375467_6562864687231332158_n

Clopotele Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Beldiman din Valea Lupului, au fost sfințite. Cele trei clopote au fost realizate la Turnătoria Blotor din Baia Mare şi vor fi montate în clopotniţa bisericii aflate în construcţie. Parohia Beldiman din Valea Lupului a fost înfiinţată în anul 2004, iar în 2007 a fost sfinţit paraclisul în care se oficiază în prezent sfintele slujbe. Lucrările de construcție ale bisericii au început acum 5 ani, iar proiectul final cuprinde, pe lângă lacaşul de închinăciune, casa parohială şi un loc de joacă pentru copii.

Slujba de sfințire celor trei clopote a fost săvârşită de către părintele Florin Călugăru, alături de mai mulți preoţi. La slujbă au participat numeroşi credincioşi, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Momentul sfințirii celor trei clopote este unul istoric, au mărturistit preoții.

Cătălin Constantin Andrei – Părinte Paroh:

„Sigur este un moment istoric pentru Parohia noastră și pentru mine cel puțin, fiecare cărămidă are istoria ei și fiecare grindă și fiecare mașină de beton turnată în biserica aceasta. Este o etapă pe care am ținut să o amintim, să mulțumim Bunului Dumnezeu în primul rand pentru că am ajuns să ne bucurăm de acest lucru, chiar dacă un pic întarziat.

Pentru că lucrarea este una care este una mare și frumoasă. Așa cum orice comunitate își are biserica ei și noi suntem o comunitate încă tanără de la început, cu bisericuța aceasta care între timp a devenit neîncăpătoare”.

Părintele protopop Florin Călugăru a vorbit celor prezenţi despre importanţa clopotelor într-o comunitate ortodoxă.

Preot Florin Călugăru – protopop al Protopopiatului I Iaşi:

„Ne-am învrenicit să fim aici în acest moment la care am binecuvantat, am sfințit clopotele viitoarei biserici care se înalță aici o biserică frumoasă și care atunci cand va fi gata, va fi una din cele mai frumoase biserici pe care le are această zonă a Iașului. O mireasă împodobită va fi ea cand va fi gata și mare bucurie va aduce”.

Amintim că, Parohia Beldiman s-a implicat, alături de Asociaţia „Glasul Vieţii” din Iaşi, în ridicarea Centrului Maternal „Casa Vieții” din Valea Lupului.