Au fost premiati antreprenorii de top din Moldova

Sharing is caring!

Campioni în Business, un program dedicat antreprenorilor români vizionari, a premiat astazi la Iași, cinci companii antreprenoriale din Moldova care au avut curaj să investească, au creat locuri de muncă și au contribuit semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii.

Trei premii Campioni în Business au fost acordate unora dintre cele mai dinamice companii din Moldova: Concord Service Center SRL – companie ce oferă servicii de reparare a calculatoarelor și echipamentelor periferice și pune la dispoziție soluții pentru problemele de software ale echipamentelor IT, având o cifră de afaceri de 49,948,234 lei în 2018, iar profitul net de 2,162,099 lei; Agricola 96 SA – companie ce oferă servicii de cultivare a cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase (cu cifra de afaceri de 57,859,207 lei în 2018 și profit net de 3,695,080 lei), și Linda Ecotil – cu peste 15 ani experiență în producţia de acoperişuri metalice, fiind una dintre cele mai performante și moderne din zona Moldovei și a Bucovinei (cu cifra de afaceri de 62,975,138 lei în 2018 și profit net de 1,948,980 lei).

Diaconu Agriplant SRL, companie ce deține lanțul de magazine sub brandul Vagabond Studio, a primit trofeul Rising Star, premiul dedicat companiilor la început de drum, cu o creștere accelerată. Diaconu Agriplant și-a început activitatea în martie 2018, iar de la înființare și până în prezent a deschis 7 puncte de lucru în cele mai importante centre comerciale din țară.

Pentru anul 2018, Diaconu Agriplant a raportat o cifră de afaceri de 6,678,883 lei și un profit net de 1,986,970 lei. Premiul Campionilor a fost primit de Europrod SA, companie înființată în anul 2000, ce a construit un proces integrat de producție a produselor din carne de pui prin introducerea în lanţul de producţie a fabricii de nutreţuri combinate, a fermelor Agricola şi a abatorului de păsări.

Europrod a raportat în anul 2018 cifra de afaceri de 53,549,296 lei și profit net de 5,675,603 lei. Premiul Campionilor a fost acordat de un juriu format din foști campioni în business, antreprenori români cu renume: Monica Cadogan – Vivre, Doina Cepalis – Te-Rox Prod, Alina Donici – Artesana, Marcel Borodi – Net Brinel, Radu Ciorba – Electroglobal, Cristi Covaciu – IPEC, Gabi Crețu – Evozon, Korponay Ferenc – Maravet, Grigore Horoi -Agricola Bacău, Daniel Isai – Salad Box, Cristian Logofătu – Bittnet Systems, Adrian Mihai – Fan Courier, Mihai Miron – Ropharma, Voicu Oprean – Arobs Transilvania, Vasile Sandu – Proinvest Group, Iulian Stanciu – eMag.

Evenimentele Campioni în Business, reunite în acest an sub conceptul „Destinație: VIITOR”, au organizat o serie de sesiuni interactive în care accentul a fost pe schimbul de experiențe între antreprenori și pregătirea afacerilor pentru un viitor digital.

Cei doi invitați speciali, Mihai Miron, fondatorul Spitalului Sf. Constantin din Brașov și Președintele Ropharma și Cristian Covaciu, CEO IPEC, au prezentat evoluția roboticii în domeniul medical și farmaceutic, dar și din domeniul producției de masă, fiind descrise cele mai bune practici în dezvoltarea celor doua afaceri.

Reprezentanți ai Enterprise Investors, BCR și PwC, organizatorii Campioni în Business, au prezentat studii de caz și de bune practici despre afaceri cu creșteri sustenabile, despre finanțare strategică pe termen lung, dar și despre tendințele și cele mai bune soluții pentru digitalizare.

Pe 27 noiembrie va avea loc la București Gala Campioni în Business, în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii premiilor Campioni în Business din Muntenia, dar și Antreprenorul Anului, cel ce va prelua ștafeta de la Daniel Dineș, fondatorul UiPath, câștigătorul titlului Antreprenorul Anului 2018.

shares