Au fost adoptate noi reguli UE pentru combaterea spălării banilor

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.

Noile legi garantează că persoanele cu un interes legitim, inclusiv jurnaliştii, profesioniştii din mass-media, organizaţiile societăţii civile, autorităţile competente şi organismele de supraveghere, vor avea acces imediat, nefiltrat, direct şi liber la informaţiile privind proprietatea efectivă deţinute în registrele naţionale şi interconectate la nivelul UE. În plus, față de informațiile actuale, registrele vor include și date de cel puțin cinci ani.

Legile oferă, de asemenea, Unităților de Informații Financiare mai multe puteri pentru a analiza și detecta cazurile de spălare a banilor și finanțare a terorismului, precum și pentru a suspenda tranzacțiile suspecte.

Noile legi includ măsuri sporite și verificări ale identității clienților, după care așa-numitele entități obligate (de exemplu, bănci, administratorii de active și cripto active sau agenți imobiliari imobiliari și virtuali) trebuie să raporteze activitățile suspecte către autorități competente.

Din 2029, cluburile de fotbal profesionist de top implicate în tranzacții financiare de mare valoare cu investitori sau sponsori, inclusiv agenții de publicitate și transferul de jucători, vor trebui, de asemenea, să verifice identitățile clienților lor, să monitorizeze tranzacțiile și să raporteze orice tranzacție suspectă către Unitatile de Informatii Financiare.

Legislația conține de asemenea, dispoziții de vigilență sporită cu privire la persoanele ultrabogate (avuție totală în valoare de cel puțin 50 000 000 EUR, excluzând reședința lor principală), o limită la nivelul UE de 10 000 EUR pentru plățile în numerar, cu excepția persoanelor fizice într-un mediu neconstituțional. context profesional și măsuri pentru a asigura respectarea sancțiunilor financiare vizate și pentru a evita eludarea sancțiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *