Au căutat persoane care nu respectă măsurile anti-COVID și au găsit infractori care se ascundeau în trenuri

tren

Polițiștii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Iaşi continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor care călătoresc și pentru limitarea creșterii numărului de infectări în rândul acestora, ca urmare a pandemiei SARS COV-2. Astfel, la data de 28 octombrie a.c., a fost verificat, în principal, modul în care sunt respectate normele sanitare, în peste 60 de trenuri de călători și 56 de stații de cale ferată.

La data de 28 octombrie 2020, polițiștii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Iaşi au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului de aplicare a dispozițiilor legale pentru limitarea creșterii numărului de infectări în rândul populației, ca urmare a pandemiei SARS COV-2.

În cadrul acțiunii desfăşurate la data de 28 octombrie a.c. a fost verificat, în principal, modul în care sunt respectate normele sanitare, în 56 de stații de cale ferată și 67 de trenuri de călători.

Polițiștii au legitimat 154 de persoane, au depistat doi urmăriți şi un minor lipsit de supraveghere.

Au fost aplicate 112 de sancțiuni contravenționale, dintre care 75 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, au mai fost aplicate 13 sancțiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 8 la H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, iar restul la alte acte normative.

Valoarea amenzilor aplicate este de 17.625 de lei.

La acțiune, polițiștii din cadrul structurii de poliție transporturi au fost sprijiniți de forțe ale Jandarmeriei Române și reprezentanți CFR Călători.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.