Au ajuns in Romania primele convoaie americane cu tehnica militara

convoi

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în Romania pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, s-au deplasat, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ce fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA, au început ieri pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România. Detașamentul va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce. Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.