Atmosfera apasatoare in Gorj. Oamenii fug din Targu Jiu de frica seismelor

Activitatea seismica nu inceteaza in zona Gorjului. Astazi s-au inregistrat 11 cutremure, cel mai mare de 3.3 grade pe scara Richter la ora 13.54. Potrivit INFP, in urmatoarea luna vor fi cutremure permanente in zona. De frica lor, mai mult de jumatate din populatia orasului Targu Jiu a fugit la rudele din mediul rural. Locurile de parcare sunt libere iar blocurile cu structura de rezistenta afectata s-au golit.
De altfel, dupa ce s-au inregistrat mai multe cazuri de inundatii in blocuri, Primaria le-a cerut oamenilor sa opreasca alimentarea cu apa si gaze.
„Primăria Municipiului Târgu Jiu face un apel către cetățenii care își părăsesc locuințele pentru o perioadă mai lungă de 24 de ore să oprească alimentarea cu gaze și apă. În timpul absenței de la domiciliu, pot apărea avarii la instalațiile de alimentare amintite care pot provoca pagube însemnate”, a transmis Primaria.
La randul lor, locuitorii acuza ca nu s-au organizat echipe mixte in oras pentru expertizarea blocurilor afectate.
„De ce nu faceti echipe mixte care sa verifice structura de rezistenta a blocurilor? Pana acum a venit doar Politia Locala care nu are nici o competenta legala in analiza stalpilor si grinzilor de sustinere a imobilelor! Am sunat la 112 intrucat am constatat ca a cazut mult material de umplutura pe gangul de acces si m-au transferat la ISU de unde mi s-a comunicat ca nici un bloc nu a fost afectat! De unde reiese? Vrem si noi procesul de constatare sau raportul de expertiza tehnica pentru blocul din str. Popa Sapca nr. 8! Si inca o intrebare…! Chiar nu exista persoane angajate in Primarie care ar putea sa ne sprijine si sa ia BCA-urile cazute pe placa gangului”, a mentionat un locuitor din Targu Jiu.
Zilele trecute, Institutia Prefectului din Gorj a amintit ca o serie de cladiri in care functioneaza institutii publice, scoli si gradinite au fost afectate de cutremure. Autoritatile incearca sa decaleze programul scolar ca sa intarzie reluarea cursurilor.