Atenţionări cod galben de viituri pe râuri din Suceava

inundatii

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o nouă serie de avertizări Cod galben de inundaţii, valabile în următoarele ore în bazine hidrografice din Moldova:  – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Fundu Moldovei – amonte S.H. Gura Humorului, Suceava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Țibeni – amonte S.H. Ițcani în intervalul orar 17:25 – 24:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Fundu Moldovei – amonte S.H. Gura Humorului, Suceava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Țibeni – amonte S.H. Ițcani, județul: Suceava.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Moldovița, Sucevița – bazin superior.