Atenționare MAE pentru românii care vor să călătorească în Spania. Cod roșu de caniculă și furtuni puternice

spania

Ministerul Afacerilor Externe  a transmis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde au fost emise alerte meteo de fenomene extreme.

Agenţia Meteorologică spaniolă a emis coduri galben, portocaliu şi roşu de caniculă, valabile pentru aproape toată ţara, cu excepţia zonei de nord (Galicia şi Cantabria), precum şi furtuni (rafale puternice de vânt) în anumite zone, miercuri şi joi.

Miercuri:

Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40 grade C) pentru Andalucia, Aragon (plus furtună), Castilla la Mancha, Cataluna, Extremadura; cod galben de caniculă (cu temperaturi în jur de 38 grade C) – anunţat pentru Insulele Baleare, Castilla y Leon (plus furtună), Comunitatea Madrid, Regiunea Murcia, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja (plus furtună).

Joi:

Cod roşu de caniculă (cu temperaturi în jur de 42 grade C) – anunţat pentru Aragon şi Cataluna; Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40 grade C) – anunţat pentru Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Comunitatea Madrid, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja; cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) – anunţat pentru Insulele Baleare, Cantabria, Regiunea Murcia, Ţara Bascilor, Comunitatea Valenciană.