Atentie, soferi! Nici un drum fără centură!

foto_sofer

Astazi, politistii rutieri au desfasurat o actiune la nivelul judetului Iasi pentru verificarea centurii de siguranta. Aceasta activitate se desfasoara la nivel national, politistii rutieri actionand pe drumurile publice din toata tara.

In cadrul activitatii Seatbelt, politistii rutieri ieseni au desfasurat actiuni pentru impunerea folosirii centurii de siguranta. Aproximativ 30 de persoane sunt sanctionate contraventional, zilnic pe raza judetului Iasi. Nerespectarea obligatiei de a purta centura de siguranta aduce dupa sine amenzi si 2 puncte de penalizare.

In aceasta saptamana, in cadrul actiunii Seatbelt, politistii rutieri ieseni, desfasoara activitati pentru verificarea si impunerea folosirii centurii de siguranta si a dispozitivelor de functionare omologate. Aceasta actiune se desfasoara la nivel national astfel, politistii din cadrul structurilor rutiere actioneaza pe drumurile publice din toata tara pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si verificarea respectarii legislatiei in domeniu. De precizat este faptul ca aceste controale se desfasoara simultan in statele member ale U.E. Scopul acestei actiuni este acela de a informa participantii la trafic cu privire la importanta folosirii centurii de siguranta si a dispozitivelor de fixare omologate.„, a declarat Ioana Bustiuc – purtator cuvant IPJ Iasi.