Atentie, soferi! Din 2019 apar radarele fixe! Vedeti unde vor fi amplasate in Moldova!

camera-rovinieta

România va avea radare fixe din 2019. Dacă până acum camerele de monitorizare și control aveau în vedere doar depistarea autovehiculelor care circulau fără roviniete, din anul 2019 ele vor avea și o altă utilitate.

Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi aceste camere de supraveghere cu rol de radare fixe. Sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori montați în asfalt. Un șofer care rulează cu o viteză mai mare decât cea maximă admisă va fi prins de radarul fix atunci când roțile din față ale autovehiculului ajung la senzorul din asfalt.

In continuare, sistemul va calcula timpul parcurs până la următorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanță de primul. În perioada următoare aceleași camere vor fi folosite și la depistarea și sancționarea transportatorilor care circulă cu greutate depășită. La nivel national vor fi folosite 74 radare fixe , 17 dintre ele in Moldova. Iată și lista cu localitățile și drumurile publice din Moldova pe care acestea au fost amplasate:

Bacău: DN11 – Sănduleni, DN15 – Gîrleni, DN2 – Nicolae Bălcescu

Botoșani: DN29 – Baisa

Galați: DN25 – Șendreni, DN26 – Vânători, DN24 – Cosmești

Iași: DN28 – Lețcani, DN24 – Popricani, DN2 – Moțca

Neamț: DN15 – Vaduri, DN15 – Călugăreni

Suceava: DN17 – Vama, DN2 – Iacobești

Vaslui: DN24 – Crasna, DN24B – Râșești

Vrancea: DN23 – Vulturu