Atenție șoferi! Amenzi de până la 725 de lei pentru cei care nu dețin trusa medicală, extinctorul și triunghiurile reflectorizante

rutiera

Conform codului rutier 2021, persoanele care nu dețin deloc trusa medicală, extinctorul și triunghiurile reflectorizante sau cele pe care le au nu sunt conforme legii se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă. Amenzile pentru aceste nerespectări legale por ajunge până la 590 de lei sau chiar și 725 de lei.

Pe lângă actele care trebuie să fie în regulă și regulile de circulație, șoferii trebuie să acorde atenție dacă au toate accesoriile din mașină și dacă sunt în conformitate cu legea, atunci când sunt supuși controalelor de rutină.

 ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;
  • să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto este obligatoriu să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz. La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici.

sursă: playtech