Atentie, revine rujeola!

Sharing is caring!

In doar doua saptamani s-au inregistrat 88 de cazuri noi, la nivel national. Numarul deceselor a ajuns deja la 64, iar numarul imbolnavirilor se apropie rapid de 20.000. Peste o treime din aceste cazuri s-au inregistrat in randul copiilor mai mici de 4 ani. La Iasi, de la inceputul sezonului rece, cel putin 2 persoane au fost internate, cel mai mic pacient fiind un bebelus de doar 3 luni de zile.

Medicii infectionisti spun ca rujeola este extrem de contagioasa. Simplul contact cu virusul rujeolic duce la imbolnavire. Pacientii necesita izolare pe o perioada de 7-10 zile. Simptomele sunt febra inalta si eruptia cutanata. Iar medicamentele si tratamentul trebuie administrare doar la recomandarea medicului specialist.

Rujeola sau pojarul este o boala infectioasa. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala. Vaccinul impotriva pojarului este cea mai sigura metoda de preventie.

Anul trecut, la Iasi, peste 20 de copii, cu virste cuprinse intre 3 luni si 2 ani au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva din Iasi. Minorii nu au fost vaccinati si au intrat in contact cu alte persoane, purtatoare de virus.

Din cauza numarului mare de pacienti, la Infectioase a fost infiintat un pavilion separat destinat ingrijirii copiilor bolnavi.

shares