Atenţie! Ploaia sporeşte numărul accidentelor

foto_politie

Polițiștii ieşeni se vor afla în teren, având în vedere schimbările meteo care sunt preconizate. „Circulați cu mai multă prudență în condiții de vreme cu precipitații abundente!”, ne transmit reprezentanții Poliției.

Astfel, în contextul fenomenelor meteo preconizate, astazi, 280 de polițiști ieşeni au intervenit cu peste 100 de autospeciale, iar maine, pe 10 iulie, 226 de polițiști vor acționa tot cu peste 100 de autospeciale.

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Poliţia Ieşeană ne recomandă:

„Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cuprivire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Dacă întâlniți porțiuni unde partea carosabilă este umedă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa defrânare în astfel de condiţii este mult mai mare,” se arata in Comunicatul IPJ Iasi.

În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat. Până ce maşina nu încetineşte, nu poate fi controlată aproape deloc.

„Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Ieşeană recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!”,  se mai arata in Comunicatul IPJ Iasi.

Si pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, sunt sfătuiti să circule numai pe
trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Si nu uitati nici de necesitatea respectării indicaţiilor polițiștilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei peunele sectoare de drum.

Drum bun!