Atenție la reducerile de Black Friday

black-friday-

Luna noiembrie este despre Black Friday. Iesenii si-au pus deja bani deoparte si asteapta reducerile de anul acesta. Insa, in cateva cazuri, in loc sa primeasca produsul comandat, au fost inselati. Cele mai intalnite situatii de catre Protectia Consumatorului sunt cresterile artificiale ale preturilor la toate produsele.

Electrocasnice, haine, servicii sau cosmetice sunt doar cateva dintre cele mai cautate categorii pe site-urile care fac promotii de Black Friday. Pentru a nu cadea in plasa unor firme care cresc artificial preturile la produse, Protectia Consumatorului Iasi are o serie de recomandari pentru cumparatori.

Florin Onofrei, dir.adj.OPC Iasi: „Ca de fiecare data trebuie sa fim foarte atenti la site-urile de pe care comandam produse. Daca este un produs cumparat direct din magazin consumatorii nostri ar trebui sa stie ca este important de stiut ca preturile trebuie verificate in urma cu 30 de zile, sa fie pretul cel mai mic inapoi cu 30 de zile. La comertul online este foarte important sa fim atenti de pe ce siteuri cumparam produse, sa citim review-urile ca acel site sa fie sigur”.

Cumpăratorii ar trebui sa comande doar produse sau servicii de pe site-uri sigure, oficiale ale companiilor.

Florin Onofrei, Dir. Adj.OPC Iasi: „Daca nu poate sa rezolve problema pe cale amiabila facem o reclamatie la OPC si noi ne vom ocupa de aceste probleme”.

Practica unor magazine de a crește prețurile unor produse doar pentru a simula ulterior o reducere oferită de Black Friday, fără ca prețul respectiv să fie modificat efectiv, poate fi reclamată de clienți și sancționată de autorități.