Atenție la cine apelați pentru o vacanță în străinătate! Înșelătoriile încă sunt „la modă”

vacanta

Se apropie sezonul vacantelor! Chiar dacă este pandemie, iesenii care doresc sa plece intr-o tara straina de Paste cat si in sezonul estival, trebuie sa fie atenti sa nu cada victime escrocheriilor. Inspectorii de la Protectiei Consumatorilor spun ca reclamatiile sunt mai putine in acest an.

Anul trecut, spune comisarul Florin Onofrei, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor nu reusea sa faca fata valului de reclamatii de la consumatorii care au fost „inselati” de agentiile de turism. Anul acesta, oamenii au inceput sa se informeze mai bine si aleg mai responsabil vacantele de peste hotare.

cms. sef Florin Onofrei- CJPC Iasi

„Acum bucuria mea este ca primim o reclamatie pe saptamana sau chiar deloc.  Au aparut si acele asigurari, daca ne cumparam o vacanta intr-o tara si din cauza pandemiei nu putem sa facem acea vacanta, asigurarile ne vor da banii.”

Specialistii recomanda studierea in detaliu a contractului incheiat cu orice agentie si evitarea parteneriatului consumator-furnizor de servicii prin intermediul telefonului.

cms. sef Florin Onofrei- CJPC Iasi

„As face o recomandare publica. Sa mergem sa facem un contract intr-un  oficiu, nu la telefon pentru ca nu se spune ceva si cumparam altceva. Chiar si eu am patit asa ceva si de atunci merg in office si imi fac contract de prelungire.