Ateneul Tătărași, cea mai profitabilă instituție de spectacole din NE

Ateneu 6

Ateneul National din Iasi ocupa primul loc in randul institutiilor de spectacole sau concerte din Regiunea de Nord-Est a României, la capitolul venituri proprii inregistrate in anul 2020 conform datelor statistice publicate de Ministerul Finanțelor. Ateneul National din Iasi a obtinut venituri de 627 mii lei in 2020.

La nivel national, Ateneul iesean ramane in top 10 institutii de spectacole sau concerte, in ceea ce priveste veniturile proprii inregistrate in anul 2020. Desi a fost un an marcat de pandemia cauzata de virusul SARS-CoV-2, ateneul iesean a reusit sa ofere publicului 11 premiere de teatru atat pentru copii, cat si pentru adulti, 8 concerte de muzica, 2 festivaluri de anvergura, licitatii inedite in premiera la nivelul Iasului.

Andrei Apreotesei, manager Ateneu Iasi

”Desigur ca e o bucurie si o incantare, ca iata, dupa aproape 5 ani de munca sa ajungem intr-un astfel de top. Cred ca nimeni nu se gandea in urma cu 5 ani ca vom ajunge sa avem cifrele acestea si asta in cel mai greu an pentru cultura romaneasca, cred ca de la al doilea Razboi Mondial incoace. Dar e o dovada ca se poate, e o dovada ca atunci cand echipa intelege ca vremurile grele dau rezultate bune se intampla ceea ce s-a intamplat.

Titulatura de cea mai profitabila institutie romaneasca de concerte si spectacole din regiunea de Nord- Est, fara doar si poate cred ca prinde bine in panoplia trofeelor Ateneului National din Iasi si asta dupa 100 de ani de la infiintare.”

La nivel regional, Ateneul Național din Iași ocupă primul loc, cu 627 mii lei venituri proprii obținute în 2020, fiind urmat de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași (565 mii lei) și Opera Națională Română Iași (525 mii lei).