Ateneul Național din Iași încurajează vaccinarea

Ateneu 6

Din dorința de a reveni la normalitate, Ateneul Național din Iași s-a alăturat inițiativei de promovare a campaniei de vaccinare . Zeci de artiști apar, după mult timp, în fața publicului larg pentru a-l încuraja să se imunizeze. Activitatile se vor desfasura pana vineri in fata centrului de vaccinare deschis la fostul cinema Victoria.

Preț de câteva minute, trecătorii au putut participa la un frumos recital al soliștilor din Iași în fața centrului de vaccinare de la fostul cinema Victoria. Pentru un artist cel mai dificil moment este acela cand ramane fără public. Pandemia a creat această barieră. In opinia artistilor, singura soluție pentru ca lucrurile să reintre în normalitate ar fi vaccinarea.  

Andrei Fermeșanu- coordonator artistic interimar al Operei Naţionale Romane Iaşi

„Sunt două condiții esențiale pentru orice act artistic, publicul emitorul și evident artiștii și aceste condiții pe timp de pandemie au fost private. Am facut acest lucru înțelegând că este calea cea mai scurtă de a reveni în sală și de a fi aproape de publicul nostru drag, iar dacă asta trebuie să facem, o facem cu convingere.”

Reactia publicului a fost pe măsură, iar repertoriul a fost unul cu totul special creat din cântecul patriotic în diferite armonizări.

Andrei Fermeșanu- coordonator artistic interimar al Operei Naţionale Romane Iaşi

„Aceste elemente poate sunt mai emoționale și fac mai mult parte din acea cameră intimă a sufletului românesc.”

Programul artistic este destinat atât celor care vor să se vaccineze cât și celor indeciși.

Andrei Apreotesei- manager Ateneul Național din Iași

„Întreaga campnaie se intitulează „ne vaccinăm bucurându-ne de artă sperând că este o etapă spre normalitatea pe care o știam noi cândva. Toate evenimentele respectă măsurile sanitare. În funcție de eveniment participă de la 2 până la 10 artiști, dar cred că în toate aceste ediții, că vor fi trei. Cred că mai bine de 100 de artiști, rând pe rând își vor aduce contribuția spre această implicare socială.

Evenimentele se vor încheia vineri la centrul de vaccinare fără programare de la fostul cinematograf  Victoria și continuă cu maratonul de vaccinare organizat de UMF Iași.