Ateneul National din Iasi, in turneu prin vestul tarii

ateneu

Pentru aniversarea celor 100 de ani de existenta si la finalul unei stagiuni  memorabile,  Ateneul Național din Iași, se afla, pana maine, 5 iulie,  intr-o aventura culturala prin vestul Romaniei. Echipa Ateneului ieșean a jucat zilele acestea în Cluj-Napoca, Turda, Oradea, Dej, Beiuș (Bihor) și Carei (Satu Mare).

Echipa Ateneului iesean a reusit, din septembrie 2018 incoace, prin Turneul Național „Unire prin Cultură”, sa ajunga in peste 30 de judete si sa joace in 70 de localitati.

Andrei Apreotesei, manager Ateneul National din Iasi: „Atunci cand cineva implineste o varsta frumoasa se gandeste pe cine si cum si unde invita la aniversare. Noi ne-am gandit sa fim un pic mai atipici si, pentru ca implinim 100 de ani, ne-am hotarat sa mergem noi, acasa la invitatii nostri, iar ei sunt cetatenii intregii Romanii mari. Daca ieri am fost toata ziua la Turda, astazi am bucurat prichindeii din Oradea iar diseara vom juca la Dej…Usor, usor, incepem sa cucerim si Ardealul si sa facem punti culturale, educationale, care, credem noi, sunt mai solide decat autostrazile actuale. E un mod inedit si frumos pentru a anunta intrega tara ca Ateneul iesean implineste un secol de la infiintare”.

Toți iubitorii de teatru din orașele incluse în această etapă a turneului „Uniti prin Cultura” s-au bucurat sa respire acelasi aer cu iesenii nostri de la Ateneu.

„Peste tot, pe unde mergem, oamenii sunt foarte incantati, nu pentru ca am fi noi foarte cunoscuti ci fiindca venim de la Iasi. Lumea ne apreciaza foarte mult pentru simplul fapt ca suntem din Iasi. Suntem ambasadori ai localitatii noastre, pe-acolo pe unde mergem, si trebuie sa fim pe masura renumelui pe care orasul nostru il are in intreaga tara”, a completat Apreotesei.

Managerul instituției, Andrei Apreotesei, este, si de aceasta data alaturi de intreaga echipa. Au plecat sa cucereasca Vestul cu Caravana Unirii de pe care se vede cum „Iasul saluta Romania Mare!”.

„Am plecat , si de aceasta data, cu sprijinul Primariei Iasi si a Companiei de Transport Public Iasi. Suntem plecati cu Caravana Unirii, cu acele autobuze vopsite in culorile tricolorului si,  pe care scrie,  atat de frumos si de generos, „Iasul saluta Romania Mare! Am facut, pana acum, peste 10 000 de km, suntem in jur de 30 de persoane care plecam mereu pe drum, pentru ca, de la actori la masinisti, de la machiori la peruchieri si costumieri, toti trebuie sa fim prezenti, in funte cu managerul institutiei”, a mai spus managerul Ateneului.
Echipa Ateneului National din Iasi revine, din etapa aceasta de turneu, sambata, 6 iulie, si se porneste din nou la drum pe 14 august, pentru doua saptamani, pentru a cuceri alte judete din tara.