Ateneul Național din Iași continuă evenimentele desfășurate în aer liber și în ultima parte a lunii iulie

Ateneul Național din Iași continuă și în ultima săptămână a lunii iulie seria de spectacole în aer liber care se vor desfășura în Grădina de vară a Ateneului, la Amfiteatrul Palas și pe terasa acoperiș a instituției.

Iubitorii de teatru sunt așteptați cu spectacole pentru toate gusturile, începând de la piese pentru copii până la comedii spumoase pentru cei mari, care le vor aduce zâmbetul pe față în serile de vară.

Astfel, publicul este invitat la Amfiteatrul Palas, miercuri, 29 iulie, începând cu ora 19.00, la „Dineu cu proști”, regia Sebastian Bădărău. Cei prezenți vor face cunoștință cu Pierre Brochant, un mare editor parizian, care organizează în fiecare miercuri, împreună cu prietenii lui, un „dineu cu proști”. Pierre crede că în acea seară a tras un tun, fiindcă a găsit un specimen ca nimeni altul până acum: Francois Pignon, colecționar de machete de chibrituri. Doar că
miercurea respectivă Pierre are o criză de sciatică și ajunge să se bazeze pe Francois să-i rezolve toate probleme de căsnicie, afaceri și prieteni.

Luna se încheie vineri, 31 iulie, de la ora 20.00, în Grădina de vară a Ateneului, cu spectacolul „Preșul”, în regia Denisei Cernat, un eveniment în care vom găsi rezolvarea la problema „ce facem cu VECINII și mai ales când aceștia ne fac viața un calvar.”

Ateneul ieșean anunță, în luna lui Gustar, un program cultural-artistic variat, cu reprezentații teatrale în Grădina de vară a Ateneului și la Amfiteatrul Palas și proiecții de film pe terasa acoperiș.