Ateneul din Iași, sub Înaltul Patronaj Regal

foto_ateneu

La Sala Regilor, de la Palatul Elisabeta din București, a avut loc ceremonia oficială prin care Ateneului din Iași i s-a acordat Înaltul Patronaj Regal.

Ateneul din Iași este prima insituție de cultură din Regatul României Mari, care va fi patronată de Majestatea Sa Margareta.
”Încă de la înființarea sa, Ateneul ieșean a beneficiat de Înalt Patronaj Regal, rând pe rând regii României, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I au fost patronii simbolici ai instituției de cultură ieșene, acordând o atenție deosebită și având implicații inclusiv financiare în activitățile cultural-educaționale desfășurate aici. Din păcate, regimul comunist a întrerupt brutal această frumoasă tradiție în anul 1948, dar iată că Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei Române, după 70 de ani, în anul Centenarului Marii Uniri, aduce prin acest gest un semn de normalitate, de reparație istorică și de certificare a calității evenimentelor cultural-educaționale desfășurate la Ateneul din Iași”, precizează oficialii Primăriei Iași.