Ateneul din Iasi revine in sala de spectacole cu noi reprezentatii

Sharing is caring!

In aceasta toamna, echipa Ateneului din Iasi revine in Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”. Evenimentul va fi sarbatorit cu o premiera dar si alte spectacole pentru toate varstele. 

“Farmazonul din Harlau” este cea mai noua capodopera a regizorului Ion Sapdaru.

Ion Sapdaru, regizor

Sunt mai multe lucruri importante in aceasta premiera. Farmazonul din Harlau a fost prima piesa scrisa de Vasile Alecsandri pentru deschiderea Teatrului National. Anul acesta sarbatorit 180 de ani de aparitia acestei piese care s-a jucat si care de fapt marcheaza inceputul Teatrului National, de fapt Cu Farmazonul din Harlau a inceput Teatrul National din Iasi, a inceput in general Teatrul romanesc, national din Romania.

Un alt motiv de sarbatoare este Concertul Inaugural al Corului de Copii al Municipiului Iasi, dirijat de Raluza Zaharia.

Raluca Zaharia, dirijor Corul de Copii al municipiului Iasi

Noi suntem nerabdatori, abia asteapta copiii sa apara in fata publicului iesean si ca o surpriza pentru ieseni, ne dorim sa se simta aceasta idee de comunitate si zic eu prin alegerea repertoriului pe care il vom prezenta sambata si anume piese din filme romanesti sunt filme romanesti indragite de noi, de publicul larg si cu siguranta va fi o surpriza placuta si mi-as dori ca toata lumea prezenta sa plece fredonand cateva din aceste titluri.

Ateneul National din Iasi se pregateste si de cea de-a XI-a editie a festivalului Serile Filmului Romanesc, care va avea loc in perioada 30 septembrie- 4 octombrie.

shares