Ateneu. Festivalul Filmului European.

Sharing is caring!

Festivalul Filmului European, aflat la cea de-a XX-a ediţie, unul dintre cele mai mari evenimente de gen din ţară, ca avea loc în Sala Mare a Ateneului din Iaşi de astazi si pana duminica, 3 iunie. Opt pelicule premiate sunt prezentate zilele acestea publicului.

Deschiderea oficială va avea loc in aceasta seara, de la ora 19,00, cu pelicula ‘Sânge de lapon’. ‘Festivalul Filmului European revine la Iaşi, de această dată într-un spaţiu adecvat, unde se pot vedea filme europene la adevărata lor calitate – Cinema Ateneu. Este cea de-a XX-a ediţie, sunt opt producţii care se vor vedea la Cinema Ateneu, proiecţii cu intrare liberă. Acest lucru este foarte important şi foarte bine de ştiut. M-aş bucura ca ieşenii să vină şi să vadă cele opt producţii europene care sunt premiate, apreciate. Să nu uităm de cinematografia europeană, care este una dintre cele mai importante, dacă nu cea mai importantă, din toate timpurile’, a declarat Andrei Giurgia, şef serviciu film din cadrul Ateneului din Iaşi.

Potrivit programului, sâmbătă, în cea de-a doua zi a festivalului, la Ateneul din Iaşi vor rula peliculele ‘Balul pompierilor’ (Cehoslovacia/Italia), ‘Mireasa’ (Spania), ‘Minunatul meu Berlin de Vest’ (Germania), ‘Stefan Zweig: Adio, Europa!’ (Austria).
În cea de-a treia zi de festival, duminică, vor fi proiectate filmele ‘Secondo me’ (Austria/Italia/Ucraina), ‘Casă fără acoperiş’ (Germania), ‘Rock’n Roll’ (Franţa).

shares