Atac furibund al rusilor in mai multe zone din Ucraina

atac kiev

Rusia a lovit Kievul din drone și cu „aproape toate tipurile” de rachete de croazieră în timpul unui atac în masă pe teritoriul Ucrainei, a declarat Serhii Popko, șeful administrației militare din regiunea Kiev.

Au fost raportate explozii în orașele Kiev, Harkov, Khmelnytsky, Zhytomyr, precum și în oblasturile Poltava, Lvov, Vinnytsia, Ivano-Frankivsk, Ternopil. Rusii ataca dezlantuit de la primele ore ale diminetii.

Popko a declarat că apărarea antiaeriană a orașului a doborât rachetele de croazieră și dronele, dar că o rachetă hipersonică rusoaeriană aerobalistică aer-sol Kinzhal cu capacitate nucleară a lovit un sit de infrastructură.

Cele două persoane despre care primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că au fost rănite într-un atac asupra unui atac din districtul Sviatoshynskyi din Kiev au fost rănite de fragmente de rachetă, a precizat Popko. Șrapnelul a avariat, de asemenea, mașinile din zonă.

La Kiev, ca urmare a bombardamentelor, 40% dintre consumatori rămân fără încălzire. De asemenea, la etajele superioare ale clădirilor înalte poate exista o lipsă temporară de alimentare cu apă.