Așteptarea a luat sfârșit. „Marele ars”, deschis în toamnă

Sharing is caring!

Secţia de chirurgie plastică şi de tratare a marilor arşi de la Spitalul „Sfantul Spiridon” prinde contur. Până la sfărşitul lunii iunie se vor demara procedurile pentru declanşarea licitaţiei, estimandu-se că în toamnă va putea să primesca primele loturi de materiale şi tehnică medicală. Valoarea aparturii de ultima generatie se ridica la peste 12 milioane de euro, bani veniţi prin Banca Mondială. Cel mai probabil Sectia isi va deschide portile in luna noiembrie a acestui an.

În momentul de faţă, in secţia de chirurgie plastică şi de tratare a marilor arşi de la Spitalul „Sfantul Spiridon sunt trataţi pacienţii cu arsuri de până în 20%, restul fiind trimişi la celelalte centre din ţară.
„Ne bucurăm foarte mult că putem să aducem o veste bună ieşenilor şi nu numai lor. Au început să se mişte lucrurile în ceea ce priveşte secţia de chirurgie plastică şi arsuri. În deplasarea pe care am făcut-o la Ministerul Sănătăţii, doamna ministru Sorina Pintea a găsit o soluţie în cadrul unui program de terapie intensivă şi a curpins şi arsurile. În acest sens am primit un număr de paturi speciale pentru arsuri, un număr insuficient, e adevărat, dar e un prim pas”, a precizat Eugen Bârliba. managerul Spitalului „Sfantul Spiridon” Iaşi.

După ani buni de aşteptări, Secţia de chirurgie plastică şi de tratare a marilor arşi de la Spitalul „Sfantul Spiridon” va fi inaugurata cel mai probabil în luna noiembrie a acestui an.
„Până la sfărşitul acestei luni vor demara procedurile pentru declanşarea licitaţiei. Se estimează că în toamnă vom putea să primim primele loturi de materiale şi tehnică medicală. Între ele sunt instrumente speciale, cum ar fi dermatoamele moderne, sistemele de expandare a grefelor de piele, care costă între 15.000 şi 20.000 de euro bucata, la astea se adaugă un microscop operator modern, un Eco Dopller color care face diferenţa între tegumentul complet compromis şi tegumentul care poate să-şi revină prin diverse proceduri, astfel încât exciziile să fie bine determinate, bine delimitate, aşa cum se face în toate centrele de îngrijire a marilor arşi din lume ”, a anuntat prof. univ. dr. Theordor Stamate, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Arşi.

Valoarea aparturii de ultima generatie necesara functionarii Sectiei de chirurgie plastică şi de tratare a marilor arşi de la Spitalul „Sfantul Spiridon se ridica la peste 12 milioane de euro, bani. care vor veni prin intermediul Bănciii Mondiale.

shares