Astazi se inaugureaza traseul tematic din pădurea  Pădurea Floreanu – Frumușica – Ciurea

Incepand de astazi, Fundația Comunitară Iași ii invita pe ieseni să exploreze traseul tematic intitulat  „Darurile pădurii”. Prin această inițiativă se urmărește ca iubitorii de natură să beneficieze de funcția recreativă și valoarea peisagistică deosebită a pădurilor de pe raza județului Iași într-un mod activ, util și informat.

Traseul tematic parcurge situl Natura 2000  ROSCI0152 Pădurea Floreanu – Frumușica – Ciurea și ROSPA0163 Pădurea Floreanu – Frumușica – Ciurea, fiind limitrof rezervației naturale de tip forestier 2.545 Pădurea Frumușica. Traseul are o lungime de 7 km, dificultate medie, fiind localizat pe raza comunei Mădârjac, județul Iași.

„Este un traseu pentru cei mici și pentru cei mari unde vom învăța despre păsările care își găsesc adăpostul în această pădure, despre proprietățile și importanța lemnului, despre importanța ariilor naturale protejate, despre rolul pădurii în protecția pe care o oferă în fața inundațiilor, alunecărilor de teren și a secetei și mai ales despre rolul pădurii care, prin procesul de fotosinteză, absoarbe dioxidul de carbon din atmosferă și redă oxigenul vital vieții”, transmite Fundatia Comunitara Iasi.

Realizat într-un parteneriat între Centrul Local Sf. Dumitru, Valea Lupului, din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României, Ingka Investments România, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), prin Serviciul Teritorial Iași, și  Primăria Comunei Mădârjac și traseul tematic va reprezenta un veritabil instrument educațional și va crea cadrul pentru organizarea unor lecții de educație în natură, într-un mediu natural adecvat, cu un suport informațional accesibil, obiectivul principal fiind acela de a stimula interesul vizitatorilor pentru explorarea naturii, transformând o plimbare în aer liber într-o experiență interactivă, utilă și plăcută.

Evenimentul de inaugurare a traseului „Darurile pădurii”  este organizat cu sprijinul Fundației Comunitare Iași. Domeniile educație și mediu sunt pilonii pe care Fundația își construiește programele prin care investește în comunitatea ieșeană. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este dezvoltarea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona și prin stimularea inițiativei locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *