Astăzi are loc examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa

umf umf

Astăzi are loc examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Peste 2.200 de absolvenţi de liceu s-au prezentat la primele ore ale dimineții la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi pentru a susţine examenul de admitere.

Ca şi anul trecut, suntem în faţa unei noi provocări legate de această situaţie de pandemie dar având exerciţiul anului trecut ne vom descurca şi în acest an. Avem un număr mare de cadre didactice care sunt implicate în procesul de admitere. Sunt peste 600 de cadre didactice şi personal auxiliar. La fel, am apelat la celelalte universităţi din Iaşi pentru a avea un total de 86 de săli şi de amfiteatre, în condiţiile în care suntem nevoiţi să respectăm condiţiile de distanţare socială şi condiţiile impuse de actuala pandemie”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

UMF Iași a scos la concurs 791 de locuri bugetate și 534 cu taxă.

„Deşi faţă de anul precedent numărul celor care s-au înscris la examenul de Bacalaureat a fost cu 22.000 mai puţin, cifra de concurenţă şi de înscriere la UMF a suferit minime diminuări. Faţă de o concurenţă pe loc bugetat la Facultatea de Medicină de anul trecut, când am avut 4,22 candidaţi pe loc, anul acesta avem 3,87. Suntem facultatea noastră de medicină din cadrul universităţii are cea mai mare concurenţă din ţară, din datele pe care le cunoaştem noi în momentul de faţă. Avem, de asemenea, concurenţă importantă la Medicină Dentară – 3,83 candidaţi pe loc. Mă refer strict la locurile bugetate. De asemenea, la Bioinginerie stăm bine. La Farmacie stăm un pic mai prost, dar cifrele sunt similare la nivel naţional pentru că există la nivel naţional un trend descrescător interesul pentru Facultatea de Farmacie. Noi ne-am pregătit şi pentru această situaţie. Probabil că din toamnă vom organiza un nou concurs de admitere pentru o specializare nouă, cea de Cosmetologie. Am obţinut avizele necesare în urmă cu două săptămâni. A fost imposibil să mai organizăm admitere în această sesiune pentru această specializare”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.