Astăzi a avut loc simpozionul cu premii de peste 5000 lei, la USV Iași

simpozion

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) recunoaște și recompensează studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI, participand la Simpozionul Studențesc, de anul acesta.

Manifestare cu tradiție la USV Iași, simpozionul s-a desfășurat online, pe platforma Zoom. Aproape 100 de studenți, masteranzi, doctoranzi ai USV Iași și de la universitățile partenere din Cluj, București, tineri de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași și de la Universitate Agrară de Stat din Chișinău, Republica Moldova și-au prezentat lucrările și proiectele pentru a demnostra cercetările efectuate pe parcursul anilor universitari.

Astăzi începe ediția 2022 a simpozionului științific al studenților de fapt, spunem studenților, dar avem două secțiuni atât pentru studenții de la licență și master, cât și pentru doctoranzi participă aproape 100 de lucrări și autori din universitatea noastră, din universitățile din cadrul consorțiului universităților agronomice, dar și de la universitățile din Iași, UMF, Universitatea Tehnică, precum și studenți de la Universitatea Agrară de Stat din Chișinău. În cele 5 secțiuni lucrările vor fi jurizate de cadre didactice din universitatea noastră cât și din alte universități, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate, se vor acorda diplome și cred eu cel mai important vor fi publicate în reviste B+ ale universității noastre.”- a declarat Gerard Jităreanu, rector USV Iași

În cadrul simpozionului pot participa studenţi înscrişi la licenţă, master şi doctorat, în cadrul a cinci secțiuni: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, Medicină Veterinară și Școli Doctorale.

USV Iași va acorda premii pentru fiecare din cele cinci secțiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele USV Iași cotate B+. Vor fi premiate lucrările științifice care se vor evidenția prin originalitate, calitatea cercetărilor și modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenților participanți este de 5175 lei.