Asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” ii retrag sprijinul lui Catalin Urtoi 

Catalin Urtoi

Moldova vrea autostrăzi

Asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” au transmis Ministerului Transportului o înştiinţare prin care retrag dlui Cătălin Urtoi mandatul de reprezentant al acestora pe lângă ministrul Sorin Grindeanu.

„Derapajele majore ale actualului consilier C. Urtoi constau în propagandă făţişă făcută în acest an Partidului Social Democrat, atât politicienilor PSD de la Bucureşti cât şi celor de la PSD Iaşi, cât şi în sabotarea mandatului primit de la societatea civilă, acela de a pune presiune pe prioritizarea Autostrăzii A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș. În mandatul dlui Urtoi proiectele A7 şi A8, ambele importante pentru Regiunea noastră, s-au decalat periculos de mult: A7 a avut un progres într-o manieră accelerată, deoarece servește direct intereselor Capitalei, în timp ce proiectul A8 – Autostrada cea mai utilă pentru dezvoltarea întregii Regiuni – înaintează cu dificultate, iar acest decalaj deteriorează şi mai mult coeziunea Moldovei, blocând în acelaşi timp comunicarea noastră rapidă cu Transilvania şi mai departe cu Europa”, se mentioneaza in comunicatul celor doua asociatii.  

De asemenea, „Impreuna pentru A8” si „Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei” sunt deranjate de „deviatiile pesediste ale domnului Urtoi”.

„Nu în ultimul rând, vrem să sancţionăm intenţia dlui Urtoi de a-şi aroga ca merite personale o îndelungă şi colectivă muncă de reprezentare regională, la care participă nu numai cele două Asociaţii semnatare dar şi alte Asociaţii din Iaşi, din Moldova, cetăţeni neafiliaţi, jurnalişti, politicieni etc. Aşa cum renunţarea la principii nu poate motiva scopul nostru, nici mesianismul, civic sau de orice fel, nu reprezintă soluţia pentru realizarea obiectivelor, oricât de spectacular ne sunt ele prezentate astăzi de dl Urtoi”, se mai spune in comunicat.