Asociațiile civice, protest la București pentru A8

Sharing is caring!

Astazi-dimineata asociaţiile civice care militează pentru construirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Oamenii au mers in capitala pregatiti  cu steaguri, bannere şi vuvuzele si au cerut imperativ Guvernului şi CNAIR să pună în aplicare legea Autostrăzii Unirii pentru ca saracia nu mai are timp. Protestatarii cer si demiterea sefului de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga.

La protest au ajuns reprezentanţii asociaţiilor „Împreună pentru A8”, „Moldova vrea autostradă”, „Pro Infrastructura” şi ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Conform reprezentanţilor mişcării, la ora 15.30 urma sa aiba loc o intalnire cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a fi discutate cererile deja expuse public de către cele patru asociaţii, cu privire la autostrăzile A8 şi A7.

Dacă petitia nu va fi luata in seama si nu se va pune în aplicare Legea  pentru consturirea autostrăzii A8 ,  asociaţiile vor da Guvernul în judecată”, a precizat Dorin Dobrincu, vicepreşedintele asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă”.

Asociaţiile cer demiterea şefului CNAIR, stabilirea unui calendar pentru finalizarea studiilor de fezabilitate ale autostrăzii, precum şi scoaterea la licitaţie a lucrărilor tehnice care să completeze studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Târgu Mureş-Ditrău şi Ditrău – Târgu Neamţ. De asemenea, aceştia vor ca finalizarea studiilor de fezabilitate pentru tronsoanele Târgu Mureş – Ditrău, Ditrău-Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni să fie asumate în mod concret de către Ministerul Transportului şi CNAIR, care să stabilească date clare pentru finalizare.

shares