Asociația Zi de Bine Moldova inițiază proiectul Biblioteca Altfel – Spațiu de lectură în curtea școlii

42c90e6a-9e1b-0242-59f9-70657319a35f

Proiectul Biblioteca Altfel face parte din seria de proiecte desfășurate de asociația Zi de Bine în zona Moldovei. În luna iulie, Zi de Bine Moldova a inițiat un proiect pilot de conștientizare și educare a tinerilor cu privire la importanța ocrotirii naturii și menținerii unui mediu ecologizat. Pentru luna august, ZDB Moldova își dorește să extindă spațiul de lectură de la școala „George Enescu” din Moinești, județul Bacău.

Acum un an, Zi de Bine, alături de Asociația Cărțile pe Față, organiza proiectul BookTruck – realizarea unei biblioteci mobile pentru copii. Până în prezent, biblioteca pe roți a străbătut peste 15.000 de km, ducând cele 1.500 de cărți la peste 2.500 de copii. Aceasta servește recurent 20+ sate din județul Cluj, oferind împrumut câte o carte copiilor de toate vârstele. După ce le citesc, le returnează la următoarea vizită.

”Acum, același prieten din Asociația Cărțile pe Față vine cu altă idee strașnică: <>. E o școală unde doamna bibliotecară a făcut magie și sute de copii s-au îndrăgostit de citit. Și dragostea asta mare nu mai încape în cămăruța-bibliotecă de la școala „George Enescu” din Moinești, județul Bacău. Doamna bibliotecară cultivă pofta de citit a celor peste 800 de copii din școală. Cu dânsa, cei de la Cărțile pe Față s-au întâlnit de mai multe ori în ultimii 7 ani și chiar au mai implementat împreună o ”clasă cititoare”. Ce bine ar fi dacă fiecare școală ar avea o astfel de bibliotecară!”, menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.

Zi de Bine Moldova împreună cu Asociația Cărțile pe Față urmărește să transforme un container într-o bibliotecă mobilă, ce va deservi permanent copiii de la școala „George Enescu” din Moinești. Biblioteca Altfel va deveni un spațiu de lectură inedit, în care fiecare copil își poate cultiva curiozitatea și explora ce dorește. Fiind amplasată fix în curtea școlii din Moinești, va fi ușor accesibilă fiecărui elev curios și dornic să descopere lumea fascinantă a cărților.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Biblioteca Altfel – ZDBMoldova este de 12.000 euro și este oferit de Isopan.