Asociația Zi de Bine Moldova a amenajat un spațiu de lectură dedicat elevilor de la școala „George Enescu” din Moinești

Biblioteca Altfel2

Zi de Bine Moldova, împreună cu Asociația Cărțile pe Față, a amenajat o bibliotecă mobilă, ce va deservi permanent copiii de la școala „George Enescu” din Moinești. Biblioteca Altfel este un spațiu de lectură inedit, în care fiecare copil își poate cultiva curiozitatea și explora ce dorește.

“Când ai acasă un copil care citește, ce faci? Îi aduci cât mai multe cărți, fiindcă știi că, odată cu fiecare dintre acestea, descoperă un nou univers, își dezvoltă creativitatea. Dar când găsești într-o școală 800 de copii care citesc, ce faci? Le mai aduci o Bibliotecă, nu? Acesta a fost raționamentul nostru după ce i-am cunoscut pe copiii de la Școala “George Enescu” din Moinești, un loc în care, încurajați de doamna bibliotecară, copiii citesc pe rupte. Biblioteca Altfel sau spațiul de lectură pe care l-am amenajat în curtea școlii, la Moinești, duce cărțile, la propriu, în mijlocul copiilor. Așa cum ar trebui să fie, de altfel, doar că, pentru mulți copii care vin din familii modeste, nici măcar cărțile nu sunt la îndemâna. Ne bucurăm tare mult de acest proiect, mai ales pentru că își va arăta roadele mult peste timp. Și oricine vrea să ajute aici o poate face trimițându-ne cărți ca să umplem până la refuz rafturile Bibliotecii Altfel.”, menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.

Biblioteca Altfel e un vis devenit realitate. Exteriorul este colorat, ca o copertă de carte, iar interiorul este cald și plin de substanță, exact ca o carte bună. Încheierea acestui proiect în apropierea noului an școlar reprezintă un avantaj extrem de mare pentru elevi. Cele două asociații speră că acest proiect va avea mare impact în a apropia tinerii cititori de lectură, fiind amenajat fix în curtea școlii, locul în care elevii se recreează.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Biblioteca Altfel – ZDBMoldova a fost oferit de Isopan. Mulțumim și sponsorilor IB CARGO SRL, SYNERGY CONSTRUCT SRL, NIRAN CO PRODUCTS SRL.

Biblioteca Altfel este un proiect inedit, care oferă o șansă copiilor din mediu rural să descopere plăcerea de a lectura și să își cultive imaginația și cunoștințele. Lansarea oficială a acestui proiect și deschiderea Bibliotecii Altfel pentru elevii Școlii Gimnaziale „George Enescu” Moinești se va desfășura pe data de 1 septembrie, de la ora 11:00. Odată cu începerea noului an școlar, copiii se vor putea bucura de o nouă activitate extrem de benefică pentru dezvoltarea lor armonioasă.

“Pentru mine, ideea bibliotecii altfel sau a bibliotecii din curtea școlii a fost de la început o mare surpriză din partea lui Victor. Evident că mă bucur mult că pot aduce încă un element de noutate pentru atragerea copiilor în lumea magică a lecturii. Întotdeauna mi-au plăcut provocările destinate atragerii copiilor la bibliotecă. De data asta, însă, orice așteptare s-a dovedit infimă în comparație cu realitatea. Totul este wow!!! Sper ca și copiii să fie încântați și să utilizeze la maximum noul spațiu și resursele aferente, dăruite nouă cu atât de multă bucurie de Asociația Zi de Bine și partenerii săi. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca la biblioteca Școlii Gimnaziale „George Enescu” Moinești să poți și altfel să citești!”, declară Lăcrămioara Onea, bibliotecar la Școala „George Enescu” Moinești.