Asociaţia „Justiţie pentru minori” la Iași: apărarea drepturilor copiilor şi intereselor familiilor de pretutindeni

justitie

Luni, începând cu ora 11:30, va avea loc prezentarea oficială a asociaţiei „Justiţie pentru Minori”, o grupare care are drept obiectiv apărarea drepturilor copiilor şi intereselor familiilor de pretutindeni.

Asociaţia a fost înfiinţată în luna februarie 2021 de un grup de profesionişti români din diferite ţări, cu experienţă de peste 15 ani în domeniul justiţiei pentru minori şi drepturile familiilor transnaţionale şi peste 300 de cazuri soluţionate la activ cu minori din familii cu elemente de extraneitate (majoritatea români din diaspora).

Proiectul are la bază necesitatea de a identifica şi rezolva lacunele existente în domeniul juridic menţionat pe plan naţional, dar mai ales pe plan european. Este prima de acest fel din ţară şi are ca scop crearea de grupuri de lucru cu experţi din domeniul juridic şi domenii conexe din România şi UE în vederea îmbunătăţirii justiţiei pentru minori.

Scopul Asociației este crearea de grupuri de lucru cu profesioniști din domeniul juridic și domenii conexe, din România și statele membre ale Uniunii Europene, în vederea elaborării de propuneri procedurale de îmbunătățire a justiției pentru minori.

De asemenea, Asociația „Justiție pentru Minori” oferă asistență copiilor și familiilor care se confruntă cu situații sociale rezultate în urma migrației.