Asociaţia Colectiv: „6 ani, 65 de morţi, 0 condamnări”

Colectiv

Asociația Colectiv GTG 3010 a transmis un mesaj dur statului român, astăzi, la 6 de ani de la incendiul dintr-un club din Capitală, în urma căruia 65 de persoane au murit, iar altele au rămas cu sechele pe viață.

Reprezentanții asociației atrag atenția asupra faptului că niciunul dintre cei considerați responabili nu și-au ispășit pedepsele.

„Au trecut 6 ani de la incendiul din clubul Colectiv. Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignăm de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltăm împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ‘avem de toate’ în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor.”, se arată într-un mesaj al organizatorilor postat pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.

Organizatorii susţin că şi în acest an oamenii vor ieşi în stradă pentru a cere dreptate pentru „#colectiv şi pentru #noi”.

Evenimentele de comemorare de astăzi sunt organizate pornind de la ideea de justiţie neînfăptuită. Astfel, sâmbătă, cei ce doresc să-i comemoreze pe tinerii care și-au pierdut viața se vor aduna pe treptele Curţii de apel Bucureşti (instanţă pe rolul căreia se află apelul în dosar) de unde participanţii vor porni în marş către locul în care a funcţionat clubul.

„Respectând toate măsurile de siguranţă impuse de perioada prin care trecem, pe 30 octombrie 2021, de la ora 18:00 vom participa la un flashmob pe treptele Curţii de Apel Bucureşti după care, #impreuna, vom purta portretele victimelor până la clubul Colectiv.”, au mai transmis Rezistenţa şi Geeks For Democracy.