Asistenții sociali din Iași oferă sprijin refugiaților

asistent social

Asistenții sociali din cadrul Sucursalei Teritoriale Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România se declară pregătiți în orice moment să ofere în mod voluntar suport de specialitate și sprijin umanitar necesar vecinilor ucraineni refugiați, care trec în aceste vremuri prin momente de răscruce. 

Astăzi, 25.02.2022, în cadrul unui eveniment organizat de către Sucursala Teritoriala Iași a CNASR, peste 70 de specialiști din toate județele Moldovei și-au declarat solidaritatea față de Ucraina și au ținut să menționeze că sunt gata să ofere sprijin familiilor și copiilor refugiați. Asistenții sociali fac apel la conștientizarea efectelor negative generate de conflictul armat aflat în plină desfășurare asupra categoriilor vulnerabile de populație și atrag atenția asupra importanței unității în aceste momente extrem de tensionate.

În acest context, asistenții sociali care deja s-au oferit voluntari se vor organiza în grupuri de 4-5 membri și vor oferi servicii de specialitate gratuite în cadrul taberelor de refugiați din județul Iași. 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la nr. 0740.041.580.