Asistență pentru bătrânii din Miroslava

Primăria Comunei Miroslava va construi un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice. Autoritatile locale spera ca intr-un an proiectul sa fie finalizat pentru ca cereea este foarte mare. In prezent, nu exista niciun astfel de centru in toata comuna.

Noul centru pentru persoane varstnice va fi construit în satul Valea Ursului, pe un teren de 6.000 metri pătrați. Acesta va avea cabinete de kinetoterapie si fizioterapie, sali de recreatie, cabinet medical si sala de mese.

Dan Niță, primar comuna Miroslava

Am depus un proiect  care va fi construit la Valea Ursului. Suntem pe locul 31 din 70. Am speranta ca vom prinde finantare pentru un Centru de zi pentru persoane varstnice. Acolo vor fi cazati pe timp de zi. Se vor aduce 70 de persoane de varsta de a III-a iar pentru un numar de 30 de persoane vor fi asistate la domiciliu pentru ca acele persoane nu se mai pot deplasa.

Primaria Miroslava va asigura si transportul persoanelor care nu se pot deplasa.

Dan Niță, primar comuna Miroslava

Avem in achizitie si un autobuz electric. In urma cu trei ani, daca imi aduc bine aminte am cumparat de la o ferma viticola doua constructii mari deasupra fabricii unde incap 128 de persoane. Acolo nu indeplinesc conditiile de DSP. Este un hol mic. Legea ma obliga la un hol de 2 metri si acolo are 1,80 m.

Finantarea pentru acest obiectiv se va face prin PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *