Asistenta de la Botosani nu a murit din cauza Covid

Sharing is caring!

Lenuta Buta nu a murit de Covid, a precizat Grupul de Comunicare Strategica. „Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, cazul de la 1178 era cazul asistenței medicale, care nu întrunește definiția de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Asistenta medicala a avut doua teste negative. „INSP a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoșani), prin urmare codul de deces s-a realocat”, se arată într-un comunicat al DSP Botoşani.

Conform medicului Carmen Dorobat, asistenta din Botosani nu suferea de comorbiditati.  „A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a spus Carmen Dorobat.

shares