Asfalt nou pe europeana intre zona Trei Iazuri si Valea Lupului

european

Cateva obiective majore vor fi reabilitate in 2019. Cei de la Sectia de Drumuri Nationale Iasi, parte a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri au fost felicitati astazi de prefectul Marian Serbescu, la bilantul activitatii pentru anul 2018.

1. În cursul acestui an se va turna covor asfaltic nou pe tot tronsonul de drum european 85 cuprins între zona Trei Iazuri, limită județul Neamț, și până la intrarea în Valea Lupului. Lucrările au fost împărțite în trei sectoare egale ca distanță pentru ca investiția să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil.

2. O altă investiție care va avea un impact pozitiv pentru șoferi vizează câteva poduri amplasate pe drumuri naționale. Astfel, în acest an urmează ca podul de la Sârca, de pe drumul european, să fie extins astfel încât circulația auto să nu mai fie ”gâtuită”. Lucrări similare vor fi executate la podurile situate pe DN 24C zona Cârniceni. În prezent, aceste poduri pot fi traversate doar de mașini care circulă pe un sens de mers, fiind amplasate indicatoare rutiere care stabilesc prioritatea la traversare.

3. Tot în acest an vor fi luate măsuri suplimentare de punere în siguranță a trecerilor de pietoni din zona Valea Lupului. Limitatoarele de viteze (spinările de măgar) vor fi realizate din asfalt, iar înainte de trecerile de pietoni se va aplica un asfalt special, de culoare roșie și cu o aderență sporită.

4. Și tronsonul din DN 2 care traversează județul (localitățile Moțca – Cristești) va beneficia de lucrări ample de modernizare,

5. Alte lucrări programate pentru acest an vizează șoseaua de centură, de la intersecția cu drumul european și până la rondul de la Valea Ursului sau tronsonul Blăgești – Pașcani.