Artă, har și meșteșug

foto_mestesug

Asociaţia „ART–Meşteşugurile Prutului” va organiza la jumatatea lunii iunie, Tabăra de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou”, ediţia a XI a. Evenimentul va avea loc în Parcul Expozitiei din Copou. Scopul organizării taberei de creaţie populară a fost si ramane educarea tinerei generaţii în spiritul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor autentice, a transferului între generaţii a meşteşugului artistic românesc.

Tabăra de creaţie populară se va desfăşura în Parcul Expozitiei din Copou, în perioada 18 – 24 iunie 2018. Meşteri populari consacraţi vor iniţia aproximativ 100 de copii de clasele V-XI de la şcolile generale si liceele din Iaşi în tainele meşteşugurilor artistice, organizați în 10 ateliere meșteșugărești.

Pe fiecare atelier de lucru, condus de către un meşter popular se vor repartiza max. 10 copii.
Programul taberei de creaţie populară va fi de 5 ore/ zi, din care o oră pauză interactivă iar coordonatorul Silvia Cozmanca a declarat ca :

„Desfăşurarea taberei de creaţie într-un spaţiu public permite accesul întregii comunităţi la desfăşurarea activităţilor, urmărind tehnicile folosite şi activitatea copiilor care vor fi instruiti.”

Silvia Cozmanca, presedinte Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”